Olifantje in het bos
23 feb 12.45
Even een korte break midden op de dag. Lig lekker op me bedje, spot een hagedisje in de hoek van mn kamer, chillt hem daar ook rustig, muziekje erbij, prima! Bij de olifanten wordt het allemaal nog erger, rieten hutje met GROTE spinnen, hagedissen, kikkers en soms zelf muizen, ieee! Muziek extra hard dan maar en genieten van de olifanten :).
Vanochtend zijn we naar een lokale school gegaan. De kinderen waren erg spontaan en enthousiast. We hebben ons voorgesteld in het Engels en dan herhaalde de hele klas wat je zei, mijn naam was toch wel het moeilijkst gezien de -r-. Vervolgens liepen we met ze naar het muzieklokaal en meteen werd enthousiast mijn hand vastgepakt om er samen heen te lopen. Ze heette Min en was elf jaar oud. Een gesprekje in het Engels ging een beetje stroef vooral toen ik begon over 'snow' keek ze me verward aan, maar het was wel ergschattig :). Later in het muzieklokaal hebben we gezongen en muziek gespeeld en toen was het al weer tijd om te gaan. Na de school gingen we naar een historisch museum en monument van de oorlog met Burma/ Myanmar. Even een kijkje genomen en een groepsfoto gemaakt met een temperatuurtje van 37 graden ö. Vervolgens lunchen in twin house en straks weer wat tempels ;).
24 feb 15.15
Gister zijn we na de lunch nog naar een tempel geweest en naar een hele grote historische pottenbakoven, maar het enige wat je zag was eigenlijk een hele grote hoop aarde met wat pottenscherven en wat duivenpoep hier en daar. Eerlijk gezegd was het kleine Thaise meisje wat er rond liep veel interessanter. Jimmy merkte aan ons dat we echt kapot waren en zei: 'lets's go back to twinhouse' en iedereen was gelijk van: 'Yes!' De temperatuur was echt niet meer te harden. Eenmaal aangekomen ben ik gaan slapen en schrijven. Om vijf uur alweer eten, heel magertjes, maarja. Na t eten gingen we nog naareen groot winkelcentrum met supermarkt om wat inkopen te kunnen doen. Vervolgens weer even douchen en daarna hebben we wat gedronken in de bar aan de overkant, een cocktail in een little bucket :).Gezellig gekletst en om twaalf uur alweer het bed opgezocht want ik kon niet meer.
24 feb 19.00
Vanochtend gingen we naar de tempel met 1 vd 5 voetafdrukken van boedha. Er zit in de tempel een soort gat in de grond bekleed met goud waar mensen dan voor bidden en geld ingooien. Bij deze tempel kwam je via de trap met de gouden leuningen(papa!). Jimmy zei dat als je in 1x naar boven kon rennen zonder adem te halen je wens zou uitkomen. Ik ben gewoon rustig de trappen opgelopen want het werd me iets te in die warmte, lazy me, I know! Vervolgens hebben we nog even over een marktje gelopen waar ze vet leuke spongebob ringen hadden, spijt dat ik er niet één gekocht heb :p. Na 't marktje hebben we geluncht aan van dielage tafeltjes. Het eten was alleen niet zo lekker, te dikke noodles en smaakloze kip, maar wel weer lekker koud water :). Na de lunch gingen we naar de monkey temple. Eigenlijk is het niet echt een tempel, maar meer een oude ruïne met aapjes eromheen. Het was leuk aapjes kijken, heb alleen geen foto's kunnen maken, ze waren namelijk heel erg brutaal en de kans dat ze het fototoestel zouden afpakken was groot. Wat wel apart was, was dat het midden in de stad was, in het midden van de rotonde. En de aapjes bleven (natuurlijk) niet alleen bij de ruïne maar ook op de weg en bij de ramen van de huizen boven de winkels. Doe je je raam open: verassing, een aap! Haha droge humor van mij (a). Vervolgens zijn we weer terug gekeerd naar twin house, waar ik even heb geslapen en om vijf uur weer eten, wat steeds minder wordt. Er staan dan drie bakken, één met witte rijst, één met very very spicy groenten en één met een variant van het gepocheerde ei. Droge rijst met ei dus. Gelukkig is er wel altijd vers fruit :). Na t eten even douchen om jezelf een half uurtje niet zweterig en plakkerig te voelen. En nu weer schrijven, kletsen en internet ;).
18.20 25 februari
Ik ben oververhit, wauw! Temperaturen nemen hier 's avonds ook niet echt af ofzo, de zon is alleen weg. Dat zal wel even wennen zijn als ik in China arriveer. Na gisteravond nog gezellig bij de bar gezeten te hebben met buckets en leuke muziek ben ik rond half één naar bed gegaan. Aangezien het vrijdag was kon ik wel uitslapen tot 10.00, al lukt dat niet helemaal door de hitte. En oja! Gister toen ik even naar de wc ging stonden me roomies buiten en zeiden ze dat er een heel vies beest binnen zat. Toen ik binnen ging kijken viel ie naar beneden vanaf het plafond, zo vies, ieuwl, ieuwl. Ik gillen, kwamen mn kamergenootjes binnen, toen begonnen we te overleggen wat we er mee zouden doen( omdat het misschien een kakkerlak was en je die absoluut niet dood moet trappen, want dan krijg je er hoogstwss alleen maar meer) begon het te springen, aaa! Vervolgens zat het in een hoekje en hebben we het met een slipper de kamer uit gewerkt, het beest was weg, gelukkig :). Maar in ieder geval na een rustig ontbijt zijn we naar het zwembad gegaan, veel gelezen en na een paar uurtjes weer terug naar twin house.
25 februari 23.10
Vanavond zijn we nog een naar markt geweest. Allemaal leuke spulletjes. Maar ook wat dingetjes die ik echt niet verwacht had, ik kon wel huilen, allemaal kleine puppies(die nog lang niet weg hadden mogen zijn bij hun mama!) in kooitjes. Ik voel me zo machteloos als ik dat zie :(. Sander zei dat ik ze allemaal had moeten redden, gelijk heeft ie! Ook zagen we nog een heel klein olifantje zonder mama voor de toeristen, mij niet gezien, heel zielig. Het olifantenfarm waar ik heen ga haalt deze juist van de straat :). Nog even wat gelezen daarna onder het genot van een cola van 12 baht. En nu naar bedje toe, I'm tired.
26 februari 13.10
Vanochtend zijn we naar de enorme grote gouden boedha geweest waar we de eerste introductiedag ook langs zijn gereden. Nu konden we hem van dichtbij bewonderen en wat foto's maken(die ik wss zo ga uploaden in t internetcafe). Hierna hebben we wat bananenchips op de lokale markt gekocht, erg lekker. En nu rustig aan een tafeltje eten, schrijven en lezen. En straks spullen pakken voor de olifantenweek ;).
26 februari 22.30
Oké, ik ben superzenuwachtig en superbang nu. Morgen naar de olifanten, slapen in een hutje met allerlei enge dingen. Wat ik gehoord heb(Ondertussen moet ik even een hagedis wegjagen recht boven mn bed, dat gaat namelijkn iets te ver. Na het gooien met slippers, het bed verplaatsen en met een kleerhanger is het uiteindelijk gelukt), oke wat ik gehoord heb:
1. Kikkers
2. Ratten/ muizen
3. Grote hagedissen
4. Inbrekers
5. Heel veel insecten
6. Spinnen
7. Een tijger (dit mag beter een gerucht zijn)
Ik kan ook in een hotel verblijven en bijbetalen, hier twijfel ik sterk over, maar dan ben ik wel alleen en dat wil ik ook niet, help!
28 februari 13.15
Wow wat een anderhalve dag! Eerst nog even gisteren. Maandagochtend zijn we om 09.30 vertrokken met een open taxi. Deze taxi bracht ons naar een busstation. Hier namen we de bus voor zo'n 3,5 uur. Gelukkig was het een luxe bus met airconditioning. Eenmaal aangekomen gingen we weer met een taxi naar het resort/ de olifanten. Ik wilde graag overnachten in t hotel, maar aangezien niemand anders dat wilde besloot ik de hutten maar te proberen, anders moest ikin mijn eentje midden in een bos in Thailand overnachten. Het is namelijk geen hotel met kamers, maar meer een soort luxe bungalowpark, met heeeeeeel veel grond. De eigenaar van het resort bezit ook de olifanten. Hij heeft deze uit liefde van de straat gekocht, waar heel veel olifanten gebruikt worden voor toeristische attracties en daardoor honger lijden en geen echte olifant kunnen zijn. Omdat ze niet meer in het wild kunnen leven worden ze hier verzorgd met de hulp van vrijwilligers, that's me! Na aankomst en wat drinken in het resort zijn we dan ook meteen naar de olifanten gegaan! Ze zijn zoooo leuk, ze zijn superlomp en t lijkt of ze de hele tijd lachen :). En kwaad doen ze nauwelijks. We hebben ze daar grote takken met bladeren gevoerd, die ze met alle liefde van je aanpakken. Daarna kwam het enge gedeelte: de hutjes. We kwamen aan in t donker en ze zijn letterlijk alleen van riet met rieten deuren. Ik sliep toevallig met de guides in een hut en die hadden messen en een pistool bij zich voor eventuele inbrekers -_-. Je kan de deur ook niet op slot doen namelijk. Ik wilde hier al niet slapen, dus de paniek sloeg een beetje toe, vooral vanwege alle enge beestjes daar. Ik dacht dit is het moment voor mn Thaise beltegoed, want ik heb hier natuurlijk geen internet. Ik zit in de middle of freaking nowhere, seriously. Nogal overstuur heb ik toen mn mama en papa opgebeld, dat gaf gelukkig wel enige geruststelling. Nu nog maar drie nachtjes. Na t telefoontje ontdekte ik helaas wel een masterspin in de badkamer (foto). Na wat gelezen te hebben ben ik naar bed gegaan. Na mn klamboe helemaal goed weg te stoppen onder mn matras. Ik was wel moe maar ik heb niet echt goed geslapen. Je hoort continu geritsel boven je hoofd. Ook waait het heel hard waardoor het hele dak beweegt, ik dacht ieder moment dat het zo kon weg vliegen. Het is daarbij ook nog eens superwarm en dan natuurlijk de angst voor al die beestjes, maarja ik heb één nacht overleefd. Na een ontbijt van rijstcrackertjes en een banaantje vetrokken we naar de olifanten, alle waardevolle spullen mee vanwege de inbrekers. We gingen de olifanten opzoeken in het bos. Hier beginnen ze altijd hun dag en het is allemaal terrein van het resort. Ze mogen dan gewoon hun eigen gang gaan en eten dan dus vooral :p. Geweldig om te zien: we kwamen aan en één was in het water, telkens kopje onder. De andere olifanten waren ondertussen eigenhandig bomen aan t omhalen, erg grappig te zien, al moet je natuurlijk wel goed opletten dat je niet wordt verpletterd :D.
28 februari 20.15
Na de vrije tijd voor de olifanten was het toch echt zover, we gingen op de olifanten rijden. Super spannend, onwijs gaaf en zoooo leuk. Je wiebelt heen en weer en bij op- en afstapjes moet je je goed vasthouden maar t gevoel is zo awesome :). Ik werd er helemaal happy van! Na het rijden gingen we ze wassen en voeren, ook heel leuk. Vervolgens lunchen en chillen(slapen) bij het resort bij het nogal verlaten, vol met bladeren zwembad. Daarna gingen we terug naar de olifanten om ze een soort van appels te voeren. Deze waren erg geliefd dus je had snel vier slurven op je gericht. Bang ben ik echt niet meer, heb zelfs eten direct in hun bek gelegd, zn tong voelt wel vies, bah. En wow, ik heb de tanden gezien, wat een rij met kiezen, maarja ze eten dan ook gehele takken, dan niet bomen. En oja, nog even over het rijden. Ik zat op het één na grootste mannetjes, hoe vet :p. Later gingen we avond eten bij het resort, wat minder tot nu toe. Na t eten hebben we drinken en snacks gekocht voor bij het kampvuur. Voor het kampvuur moesten we de jungle in, in het donker, wie ging er mee hout halen was de vraag. Ik dacht doe eens gek, dus ik met zaklamp het woud in met één guide, nog een meisje en de enige andere Nederlander. Het hout slepen was best pittig, maar we hebben vuur nu :). Dus wat hangen rondom het kampvuur en straks weer dat ligubere huisje in. En ieuwl er lag gekko poep op me klamboe toen we terugkwamen. Maar 'gelukkig' zag ik de spin niet meer.
29 feb 21.00
Na een korte, hele koude nacht met Nederlandse temperaturen. Een laken, een lakenzak en een vest waren eigenlijk nog niet genoeg. Na het ontbijt gingen we de olifanten bezoeken aan de rivier. Ze waren daar aan het eten en zichzelf met modder aan het bespuiten. Natuurlijk letten ze niet op omstaanden, dus je kan zelf ook op een modderbad rekenen. Heel leuk om te zien en ik heb er ook wat grappige filmpjes van. Eigenlijk zouden we vandaag niet gaan rijden maar als ze het dan toch aanbieden zeg ik graag ja :). Dit keer mocht ik op de mama en had ik dus continu het kleintje aan mijn zijde, zo cute! Daarom heb ik ook de hele stoet opgehouden, aangezien de baby melk wilde drinken. Weer een supergaaf ritje. Daarna gedoucht en geluncht in het resort. Vervolgens zijn we naar een waterval gegaan, mooi om te zien. Na de waterval gingen we de stad in, waar we naar een museum zijn gegaan waar ze boedhabeelden maakten. Interessant om te zien hoe al die beelden, die je echt overal ziet, tot stand zijn gekomen. Vervolgens naar de department store waar ik echt een supergroot ijsje heb gegeten. Ben niet zo'n ijsmens en denk dat dit het grootste ijsje is wat ik ooit heb gegeten. Daarna hebben we pizza gegeten, jeej pizza! Een lang donker ritje terug en nu weer bij de hutjes.
1 maart 19.00
Vanochtend gingen we bananenplanten kappen voor de olifanten. Na een zeer hobbelige rit kwamen we aan bij de planten, waar we met allerlei stammen hebben gesleept. Het vervelende was alleen dat het er vol zat met rode mieren. En ja, ik had dichte schoenen, lange broek en sokken, maar de mieren zaten op mn schouder en die beten van die beesten zijn echt nasty, au! Dus dat weerhield me er soms van om met de stammen te gaan slepen. Ook hebben we daar nog een paar grote papaya's geplukt. Op de weg terug kwamen we nog langs een heleboel ananasplantages(foto's), heel apart om te zien hoe een ananas groeit, ik wist het niet. Na de lunch gingen we de olifanten de bananenstammen en wat vruchten voeren. De kleintjes zijn zo schattig en super onhandig. Ze weten nog helemaal niet hoe ze met hun grote lichaam moeten omgaan. Na het voeren mochten we weer op de olifanten rijden. Dit keer een lang, beetje eng ritje. Een beetje eng omdat ik er een paar keer bijna voorover afviel als de olifant naar beneden liep, maar het was wel weer heel gaaf. Vervolgens hebben we ons opgefrist in het hotel en gingen we eten in de stad. Lekker eten! Kwam alleen soms zo een spicy lucht uit de keuken dat de hele groep begon te hoesten en te kuchen. Nu nog één nachtje in die crazy hutjes, hope I will survive.
2 maart 23.15
Vanacht gebeurde er iets heel vreemds. Om vier uur werd ik wakker door een vreemd gekraak. Omdat het donker was kon ik niks zien en vond het nogal spooky. Vervolgens werden de guides ook wakker en eentje deed het licht aan en stond met het mes in zijn handen. Ik zat opeens rechtop in bed. Het bleek een rat of iets dergelijs te zijn wat een nog afgesloten zak met brood heeft meegenomen, ieuwl.Verder een lange reisdag terug naar twin house. Niet veel bijzonders, wil vooral lezen en slapen, morgen blog en foto's updaten;).
Spannend hoor allemaal. je moet maar aangeven welke dieren je straks weer thuis allemaal op je slaapkamer wilt (en dan bedoel ik spinnen, kakkerlakken, kevers, gekkos, hagedissen, slagen enz ;) )
Geen olifant?
Ik verwacht dat er een puppy om me wacht :)
Geweldig je hebt het toch maar even gedaan, groots die foto's van die olifanten,tot gauw, groetjes mama
Leuke ervaringen Laura een voordeel als je weer thuis bent van een spinnetje schrik je niet meer ha ha veel plezier nog .