Laatste deel Thailand
12 maart 23.00
De muggen hebben een nieuw doelwit uitgekozen: m'n benen. Ik zit onder de rode vlekken waardoor slapen erg moeilijk is. Ik hoop dat ze zich langzaam omhoog werken en in mijn gezicht eindigen, ieuwww.
13 maart 22.40
Gister nogal een kort geschreven, maar wilde echt slapen. Zo warm als het nu 's avonds is, is het nog nooit geweest, het zweet druppelt letterlijk van mn lichaam af, lekker detail I know. Al dit vocht er weer bij drinken is moeilijk, serieus. ( Ik zie nu dat de venitilator uitstaat dus die ga ik even snel aanzetten! ) Gister gingen we voor de eerste keer naar het weeshuis, waar je allerlei constructie werk verricht. Om 09.00 vertrokken we en het was drie kwartier rijden. Aangekomen kregen de nieuwkomers een korte rondleiding en uitleg. Je kon verschillend werk doen, schoonmaken, tegels leggen, metselen, schilderen en nog meer van dat soort dingen. Ook kregen we de slaapkamers van de jongens en meisjes te zien. De kamer van de jongens is er het slechst aan toe. De vloer is van hout, vol met splinters en ze lopen natuurlijk op blote voeten. Soms zaten er zelfs gaten in de grond en dan keek je zo naar de verdieping beneden. Ze hebben wel matrassen, maar die zitten onder de bed bugs. Vorige week hadden er meisjes van de vrijwilligers geslapen nou je wilde ze echt niet zien. En het vervelende van die beestjes is dat als je krabt de bultjes zich verder verspreiden. Bij de meisjesslaapkamer zag het er iets beter uit. Zij hadden meerdere kamers en een wat stevigere vloer, maar bed bugs hadden ze ook. Na de uitleg en de rondleiding ben ik eerst even bij de puppies gaan kijken die verder op onder wat sloophout lagen, zo ontzettend schattig! Eentje is nog zo klein dat die op een hand past. Na wat puppygeknuffel ben ik aan de buitenkant van het hek aan de slag gegaan, waar ik wat pilaren heb schoon geschrobt. Toen gingen we lunchen en daarna heb ik samen met een ander meisje een klein project uitgezocht. Een soort van badkamer/toilet zijn we nu aan het schilderen. Gister schoongemaakt en vandaag een deel geschilderd. Vandaag hebben we na de lunch ook nog een soort van nieuwe vloeren voor de jongenskamer gekocht met het geld wat het meisje van mijn project thuis via haar werk had opgehaald. Vervolgens zijn we vanavond nog naar het winkelcentrum geweest waar ik nieuwe all stars heb gekocht en puppyvoer :). Sowieso elke dag even langs bij de pups!
15 maart 21.30
Vanmorgen werd ik wakker met een lichte kater -_-. We hadden namelijk een afscheidsfeestje van iemand in de bar met buckets en shots. Nou dan weet je het wel ;p. Op een gegeven moment bleven we over met acht mensen, totdat de eigenaresse vertelde dat ze naar bed wilde en we moesten vertrekken. Opstaan om acht uur was zwaar en met moeite heb ik een stukje watermeloen weg gekregen. Bij het weeshuis langzaam verder gegaan met de tekeningetjes in de badkamer. Ook ben ik natuurlijk nog een tijdje bij de puppies geweest (A). Gisteren had ik voer voor ze gekocht en dat heb ik ze vandaag gegeven. Het werd erg gretig opgegeten en daarna hadden ze allebei een satisfied vol buikje. Vanavond heb ik bij Tesco(groot winkelcentrum) nog meer voer gekocht om ze morgen te geven :). Morgen moet ik alweer afscheid van ze nemen :( :(. En dan vertrek ik morgenmiddag naar Bangkok en zondag vlieg ik alweer naar China, snel! Spannend!
mm gids had jullie van te voren wel mogen waarschuwen voor paspoort. Nu toch mooi een stuk hooggebergte gemist. Dat wordt dan van het zomer wandelen in de Alpen ;)
ahum verkeerde thread